Conikuvat
Torni
B2

Tampere Kupliin arkipäivien ohjelma

KESKIVIIKKO

Lastenkirjainstituutissa Kuplii

Miten minusta tuli minä? Sarjakuvantekijä Milla Paloniemi Timo Kokkilan haastateltavana.

Muusikko ja tarinankertoja Heikki Salo kertoo suosikkisarjakuvistaan lapsena ja aikuisena.

TORSTAI

Tamlu Kuplii

11.45 — 13.00 Opiskelijoiden ohjaama sarjakuvatyöpaja 5.-6. luokkalaisille luokassa A309

13.15 — 14.30 Opiskelijoiden ohjaama sarjakuvatyöpaja 8. luokkalaiset luokassa A309

14.30 — 14.45 Tuomas Särkilän sarjakuvan julkistaminen Sampolan 2.kerroksen aulassa

Kirjasto Kuplii

16.30 Sarjakuva-Finlandia-ehdokkaiden esittely, Tammerkosken lukion kuvataiteen opiskelijat

17.30 Sarjakuvataiteilija Aino Sutinen

18.00 Kuplii LIVE: Hannibal & Hot Heros

Kuinka riimit ja rytmit yhdistyvät sarjakuvaan? Sarjakuvataitelija Aino Sutinen kertoo livepiirtämisestä, minkä jälkeen lavalle astuu Hannibal & Hot Heros. Yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä, kokea ja piirtää livekeikka sarjakuvataiteen parissa! Haastattelijana sarjakuvan läänintaiteilija Ville Pirinen.

Aino Sutinen on sarjakuvataiteilija, kuvittaja, livekuvittaja ja päätoimittaja. Sarjakuvataitelijana hän on julkaissut mm. kaksi kirjaa, useita lehtisarjakuvia, antologioita, matkasarjakuvia ja strippejä. Hän on myös Sarjainfo-kulttuurilehden päätoimittaja ja Suomen sarjakuvaseura ry:n tiedottaja. Hannibal & Hot Heros muodostuu Hannibalista, Sami Sippolasta, Ville Rauhalasta ja Janne Tuomesta, jotka esittävät suomalaista freejazzia.

Kirjasto Kupliin ovat järjestäneet Tampereen kaupunginkirjasto ja Kulttuuripalvelut yhdessä Taiteen edistämiskeskuksen ja Tampere Kuplii -festivaalin kanssa.

PERJANTAI

Tampere Kuplii Goes Academic

Tampere Kuplii Goes Academic -seminaari järjestetään tänä vuonna jo 12. kerran! Tuttuun tapaan seminaarin yhteydessä jaetaan myös vuoden 2019 Sarjakuva-Finlandia-palkinto. Seminaarin tarkempi ohjelma löytyy täältä.

Berliini Suomix & Muurin edestä ja takaa -sarjakuvanäyttelyiden opastettu kierros

Käsikirjoittaja Christian Jütte kertoo saksaksi ja suomeksi Berliini Suomix -näyttelyn vaiheista. Esillä on Berliini-aiheisia sarjakuvia seuraavilta piirtäjiltä: Maija Kanerva, Emmi Nieminen, Tuukka Teponoja, Timo Kokkila, Tiitu Takalo ja Pertti Hämäläinen.

Saksalainen kuraattori Markus Galla esittelee Muurin edestä ja takaa -näyttelyn. Esillä on näytteitä kahdeksan saksalaisen sarjakuvataiteilijan töistä: Nadia Budde, Susanne Buddenberg & Thomas Henseler, Flix, Nils Knoblich, Mawil, Simon Schwartz ja Birgit Weyhe.